Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Boganmeldelse: Frygten er nøglen af Kim Jørgensen - bog - bogomtale
PDF Udskriv Email

Frygten er nøglen af Kim Jørgensen

Kim Jørgensen
Frygten er nøglen
304 sider
Mellemgaard

En djævelsk spændende kriminalroman. En roman der spænder over tid og rum, gør os historisk interesserede, og hvor vi får indblik i, hvorledes folk tænkte, talte, handlede og så ud i begyndelsen af forrige århundrede, hvor vores historie begynder.
Efter en middag på en restaurant i 1912 går lægen Søren Abildgaard hen til guldsmed Peter Stein i Købmagergade i København for at hente en ring, han har bestilt til sin hustru. De næste minutter bliver seklsættende for hans liv, idet han kort tid efter bliver arresteret for mordet på guldsmeden, hvor der oven i købet mangler 100.000 kroner.
I meget smukke billeder, med mange gode delplots og med en nerve og talent for beskrivelse af de store tager Kim Jørgensen os op gennem det næste århundrede, hvor Michael Abildgård 100 år efter arrestationen forsøger at opklare, hvad der egentlig skete dengang med hans forfar. Situationen og opklaringen kompliceres af, at der er nogen, der vil gøre alt for, at sandheden kommer frem.
Kimen til en god historie lagt. Og den gode historie bliver langt mere end det. I Kim Jørgensens hænder bliver det til en film og et landskab, der ruiles ud foran os, og hvor det er tydeligt, at forfatteren ikke bare har ønsket at skrive en krimi, men i lige så høj grad gøre læseren til en del af de tidslommer der rækker langt ind i andre tidszoner og dermed bliver foldet ud som den cyklus, slægt efter slægt lever under og er påvirket af.
Et fornemt stykke arbejde. En velskrevet krimi og et opløftende tilbageblik i tid der får os til at tænke på noget der var engang, og som vi hver for sig alle har som minde i vor mentale rygsæk og ubevidste ophav.