Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fra kælder til kick-ass af Jesper Buch

Jesper Buch
Fra kælder til kick-ass
297 sider
Peoples Press

En bog præget af stor fortællerglæde med up-front stil, lige i de unges ånd og med masser af guldkorn til virksomheder, der både er godt igang og til iværksættere, der har lyst til at smøge ærmerne op og med blod, sved og tårer vil kæmpe til sidste dråbe for det, de tror på.
En stor del af bogen handler om, hvordan partnere og konkurrerende selskaber kommer på kant med hinanden, og hvor grueligt galt, det kan være lige ved gå, hvis man entrerer med de forkerte og med nogle, som ligger milevidt fra de værdier, man selv har.
Således fortæller den tidligere Just-Eat-direktør, hvorledes man kom til at samarbejde med en mand fra den absolut anden ende af erhvervslivet og i stil og metoder lå meget langt fra, hvor man selv lå.
Det var Peter Bøje, og en stor del af spalterne bliver brugt til at hænge denne tidligere forretningspartner ud for fine manerer og Risskov-tendenser, dyre vaner og høj løn.
Let nok at sige i bakspejlet, og meget af den kritik klæder ikke bogen og burde have været undladt ud fra begrebet, at man ikke skal smække med døren eller anklage sin bror. Noget som Peter Bøje nok ville mene, idet hans metier på jorden tilsyneladende som pinsemissionær er et helt andet end at lege med en flok glade gutter, der holder fester og sprutter og bander. 
Ser man bort fra alt det personfnidder, så er bogen fyldt med fremhævede guldkorn på, hvordan man skal passe på sin virksomhed på vej op eller på vej frem.
Det er lækkerbidskener som:


*Forretningerne går lige præcis så godt, som medarbejderne synes, de skal gå.
*Der skal laves refarat af møderne med punkterne hvad, hvem hvornår.
*Behård prioritering af, hvad der skal betales. Vand, el, telefon.
*Man er ikke stærkere end det svageste led, og sammen skal vi i mål.
*Ansæt dem og bliv best buddies. Du skal ikke ansætte en, der i forvejen er Best Buddy

Og mange, mange flere med fine uddybende kommentarer og sat ind i en kontekst, der er til at føle på. Sådan!


Disse udsagn og kontekster er fremhævet med gråt, og man kan springe resten over og gå direkte til disse. Hvis man er mere interesseret i at drive sin egen virksomhed frem til succes end at høre, hvordan Jesper Buch har det.