Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fra forår til sommer af Lars Mogensen


Lars Mogensen
Fra forår til sommer
189 sider
Mellemgaard

 

Det er frihed og forløsning, man mærker, i det øjeblik man er færdig med romanen. Handlingen er, hvor udmærket den er, egentlig alt andet lige ligegyldig, for det er frihedsbegrebet og det eksistentielle spørgsmål om at kunne håndtere sit liv, der er sejrherren i denne bog.


Og så er det måden, den er skrevet på, ligetil, ikke så mange dikkedarer, her taler man, som man tænker.


Det sidste kan nogle gange forekomme lidt absurd og giver umiddelbart de mest mærkværdige sætningskonstruktioner, hvor man som læser først bliver irriteret over, at sådan taler mennesker altså ikke. Men man tilgiver forfatteren med et skuldertræk i erkendelse af, at det ville måske nogle gange gøre livet lidt lettere. Og så bliver man ellers hængende, fordi bogen og idéen er ganske spændende. Til lejligheden har forfatteren endda opfundet ordet Cigarringen, der vel nærmest kan sidestilles med et begreb som Whiskybæltet. . . .


Andreas er hovedpersonen, som efter en HF ikke helt ved, hvad han vil med sit liv. Han kører taxa og har en kæreste, der godt ved, hvad hun vil, og så får vi ellers beskrevet et parforholds trækasserier forfra og bagfra og også en graviditet, der kommer i vejen, netop som Andreas har besluttet sig for, at det skal være forbi.
Her kommer skæbnen, eksistensen, og spiller ind med sine kort. Og vi bliver nu vidne til en Andreas, der langsomt men sikkert og på nærmest dannet og meget reflekterende vis gennem samtaler og oplevelser, trøst hos vennerne, skænderier med kæresten, nærmer sig det punkt, hvor han er nødt til at foretage et valg, der er i hvert fald det rigtige.
Hvad det er for et valg, skal vi ikke afsløre her, men man bliver i hvert fald inspireret af bogens mange op- og nedture til at prise, at man selv lejlighedsvis kommer alle turene igennem. For i sidste ende vil der ske det, der skal ske. Nemlig at vi får foretaget det valg, vi har bedst af. Og det kan ske både fredfyldt og berusende, idet meningen er, at vi som mennesker skal søge mod høje udsigter og en lykkelig fremtid, selv om den er ukendt.

En flot bog hvor frihedsenergien er alfa og omega. Gerne mere fra samme skuffe, kære forfatter.