Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Forsvareren af Ole Andersen og Henrik Tüchsen

Ole Andersen og Henrik Tüchsen
Forsvareren
250 sider
Gyldendal Buisness

Der er mange spændende interviews med forsvareren, Ebbe Mogensen selv. Læseren får et meget grundigt indblik i den tankegang, hvormed han går i retten og fører sine sager -, og hvordan han i det hele taget har det med dem.

Blandt de mest kendte forsvar, han gennem årene har haft, er navnene  Johannes Petersen, Cibrino, Kurt Thorsen, Per Villum Hansen, Bjørn Stiedl, Michael Ljungmann, Kay Wilhelmsen, Klaus Riskær Pedersen, Annemette Hommel.

Du skyder først, når du kan se det hvide i fjendens øjne.

Du har slået Johannes Petersen ihjel. Hvad har jeg. Ja, han har skudt sig selv inat.

Disse manifestiationer får forsvarens egenskaber frem til læseren, omend de sandsynligvis allerede vil være mange af os bekendte. Mogensen er kendt som en indsigtsfuld jurist og benhård forsvarer, hvis fortid i forsvaret understøtter en rolle som Danmarks Perry Mason, som mange af hans modstandere i retssalene utvivlsomt et sted har nydt at være oppe imod - alene på grund af Mogensens tæft for hans rolle og indlevelse i retssagen.

Vi får i bogen en grundig gennemgang af Mogens indgang til jurastudiet. Han blev som 38-årig jurist på 22 måneder, samtidig med at han passede et fuldtidsjob som major. Foran sig havde han udsigt til flere stjerner og distinktioner på uniformen, men Mogens temperament passede ikke til de lidt langsommelige beslutninger i forsvaret, og afsted gik det til advokaerne Per og Thomas Federspiel.

Hurtigt kom Mogensen til at brillere såvel i forsvarssager som i erhvervssager, og idag er han en lang og glorværdig karriere cementeret som den nok ypperste creme af slagsen, der i interviewene i bogen fortæller, at han aldrig er gået over stregen, hvilket man moralsk måske nok vil kunne anfægte ham, nemlig fordi han også har deltaget i et drama, hvor han gav sin egen bror, Kristian Mogensen, tørt på i en retssag.

Mogensens meget kontante, slagfaste og sarkastiske humor går også ud over forsvarets ledelse i sagen om Annemette Hommel -, endda så meget at man i bogen ikke kan lade være at trække på smilebåndet, da han langer ud og siger, at man trækker dem bare op af kampvognen, tørrer lidt olie af dem og sender dem til Irak uden at have forstand på det område, de befinder sig i.

Man mærker, at Mogensen selv er tidligere soldat, og at han nyder at sætte det forsvar på plads, som han selv var en del af så mange år tidligere med en rimelig brat afgang.

Forsvareren er skrevet med lige dele biografi, sagsgennemgange, humor og juridiske spidsfindigheder, og totalt til er det en ordentlig en på opleveren at læse noget, der går tæt på et menneske, der ser ud til at trives som en fisk i vandet i de store bølger, der får samfundet til at skvulpe rundt.