Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Førstehjælp til Parforhold af Dr. Phil McGraw

Førstehjælp til parforholdet er hjælp til livet

 

Dr. Phil McGraw

Førstehjælp til Parforhold

Sådan genfinder I kærligheden

291 sider plus appendix

299 kroner

Borgens Forlag

 

 

Selv om der er løbet meget vand i åen og skrevet de første kilometerreloler om parforhold siden 1. udgaven for en halv snes år siden, så er det her i sin 3. og nyeste udgave stadig en klassiker. Har man læst den, har man stort set læst alt, hvad der er værd at vide om krisehåndtering i parforhold, og ikke mindst: Hvordan kriserne opstår, og hvorfor de gør det.

På hver eneste side er der guld at hente lige fra tests til, hvor godt man kender sin partner - og altså interesserer sig for sin kærlighed, med meget præcise spørgsmål, - og til meget kærlige og rørende ord om, hvordan sårbarhed kan være så svært, men at det er så nødvendigt, når man skal åbne op for en (ny) partner.

Dr. Phil har som på TV evnen til at være meget direkte og motiverende på en måde, så man tager imod, fordi man kan genkende sig selv så meget og derfor kan bruge det, han siger, såvel umiddelbart i ens nuværende forhold men også i bakspejlet til at analysere, hvad der gik galt sidste gang:-).

Der er ingen indpakninger, til gengæld er der vanvittigt megen læsestof. Vi kommer ned i materien uden, at det bliver tungt eller uspændende, vi endevender vore egne motiver i relationer uden, at vi skal påduttes ubehagelige fordømmelser. Og det er helt sikkert, at finder vi ud af at integrere de råd og forslag samt analyser og andre redskaber, som bogen lægger op til, så vil man helt automatisk blive en bedre partner.

Bogen fortæller et sted, at man blot skal ønske sig at blive en bedre partner. Der kræves tillige en form for vilje og bevidsthed til at ændre destruktive adfærdsformer. Men Dr. Phil er den nærmeste til på godt og ligefremt sprog at fortælle, hvorledes vore indre dæmoner kan spærre for vores livssyn og dermed til det kærlige i vore relationer - herunder såvel partnere som venner.

"Du kan lige vove på at snyde dig selv for denne chance", siger Dr. Phil på et tidspunkt i bogen. Og lader dermed forstå, at han altså gerne vil have noget konkret ud af det hele, mere end at udgive en bog og tjene penge. Han forsøger at få skovlen godt og grundigt under alle os, der har gået en menneskealder og været i ægteskaber og parforhold, som lykkedes, ikke lykkedes, og slet ikke lykkedes.

Bogen beskriver de mørke sider af den menneskelige adfærd og gør den meget konkret ved at beskrive dine og mine dæmoner, og hvor vigtigt det er at få lys på dem, så de ikke dukker overraskende op på de mere ubelejlige tidspunkter.

Dr. Phil får en til at forstå lysende klart, at en forfærdelig barndom kun kan gøre et liv endnu værre, hvis man tager den med ind i voksenslivet og ligger under for den her. Forfatteren får ekstremt og fint sat spot på den bevægelse af det individuelle menneske, der skal til for at genoprette den balance i menneskesindet, enhver kærlighed fortjener.

Bogen beskriver også nogle af de succeskriterier, der skal til for at gøre en til en vidunderlig partner. Noget er hørt før, men bogen her fortæller det med en enkelhed og naturlighed, der får det til at gå rent ind, at man f.eks. skal støtte ens partners selvværd. Selvfølgelig skal man det, aha, tænker man, mens man læser det og hundredvis af andre ting, der ved at blive brugt gør ethvert samliv anerkende og spændende. Og så føler man sig inspireret til omgående at komme igang. På den måde fungerer bogen også som en brugsbog. Det er meget elegant!! Det er mere end det. Det er hjerteligt, og i mange tilfælde når Dr. Phil vore hjerter med hans velformulerethed, der er ydmyg og belærende på samme tid. Den tager alle aspekter af forliste parforhold med; dem der springer som en bombe fra den ene dag til den anden og de, der får lækager, hvor vandet som på et skib fosser lige så stille ind og synker skuden - gennem en negativ holdning.

Osv osv.

Det kræver en vis form for modenhed og selvindsigt at læse bogen og en villighed til at ændre på rigtig mange ting i sig selv, før det virker. Men når det så gør det - wow så er du ualmindeligt godt kørende med en instruktionsbog til næste gang, amorinerne blomstrer, - og til når den elskede kommer træt hjem fra arbejde idag.