Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Forbrydelsen af David Hewson

 

David Hewson
Forbrydelsen
621 sider
Lindhardt og Ringhof

Det er alle tiders at samle Forbrydelsen i en bog. Forbrydelsen har gennem snart så længe, man kan huske, sådan føles det i hvert fald, været en del af vores hverdag. Enten skal man ikke se den, eller også skal man. I sidstnævnte tilfælde siges det, at rigtigt mange laver en hel, lille kulthappening ud af at forberede aftenen med Forbrydelsen. Her ville det være oplagt at læse "filmmanuskriptet", og til det formål er bogen her perfekt.
Det er næsten som at have en drejebog i hånden, hvor David Hewson formår at få sine hovedpersoner til at leve i den grad, at vi kan se dem for os på TV og så glæde os til at se dem folde sig ud om aftenen.
Originalmanuskriptet her er guf for alle, der var med fra starten. Selvfølgelig er det det, for vi kommer under huden og ned i detaljen på de enkelte personer.
Hvem dræbte Nanna Birk Larsen? Sådan spurgte Danmarks befolkning, da de 20 afsnit af Forbrydelsen, sæson 1, blev vist på dansk tv i 2007. En af Danmarks Radios mest sete og prisbelønnede tv-serier nogensinde har altså nu fået en bog bag sig i David Hewsons velskrevne roman, der som nævnt i store træk følger tv-seriens opbygning. Der er dog indlagt overraskende elementer - især i slutningen af romanen! Sarah Lund har sidste dag som vicekriminalkommissær i drabsafdelingen ved Københavns Politi. Hun skal flytte til Stockholm, men planerne bliver ændret, da en ung kvinde bliver fundet dræbt i en bil i et naturområde uden for København.

Hurtigt viser det sig, at bilen har været brugt til udbringning af valgplakater af politikeren og borgmesterkandidaten Troels Hartmanns kampagnekontor, og pludselig befinder Hartmann sig i et personligt og politisk stormvejr midt i en krævende valgkamp.Det er yderst sjældent, at danske film og TV-serier efterfølgende udkommer i bogform, en såkaldt novelization. I USA og England er det derimod en udbredt genre, og forfatteren David Hewson kastede sig over projektet på grund af Forbrydelsens enorme succes i England - Prins Charles og hans hustru Camilla Parker Bowles er bl.a. store fans af serien.