Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fake it
af Pernille Tranberg, Steffan Hauer

 

 

Pernille Tranberg
Steffan Hauer
Fake it
199 sider
Berlingske og Peoples Press

Denne bog fortæller dig meget tydeligt og uden omsvøb, hvordan man passer på sig selv på nettet. Såfremt man da ønsker det. Vi lever i en elektronisk tidsalder, hvor man næppe kan skjule sig ret mange steder, såfremt man har ret meget med pc-ere, apps og mobiler at gøre.
Reklameburer, butikker, virksomheder, offentlige myndigheder, alle har mulighed for at indsamle så mange informationer om dig og samle dem og målrette dem så specifikt, at du bliver helt forpustet, hvis du på et langt liv skulle bare forestille dig alt dette endsige forudsige konsekvenserne.
Alt det handler denne spændende, lille handy bog om.
Bogen gør meget ud af at male et dystert billede af den verden, vi lever i, og det kan være, det er lidt for mørkt; på den anden side lægger sådanne sort/hvide eksponeringer op til diskussioner om rigtigheden af, at det overhovedet er muligt at indsamle så megen information.
Vi får meget at vide, som vi bestemt ikke får at vide i det daglige om indsamling af data, om brugen af dem, og af de, der lever at at indsamle og formidle den viden om dig og mig. Identitetstyveri, finkortnet tracking, gruppesøgsmål, online-omdømme, social profilering. Forfatterne slynger om sig med begreber, som måske ligger og lurer i underbevidstheden, men som her kommer helt op til overfladen i forsøget på at fortælle os for, hvad vi bliver udsat for på en digitaliseret klode.
Hvad skal vi gøre? Kan vi gøre noget?
Det kan vi så diskutere videre, når sidste side af denne spændende bog er lukket.