Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Eventyrdigteren H.C. Andersens mor
af Ruth Svalø

Ruth Svalø
Eventyrdigteren H.C. Andersens mor
350 sider
Forlaget Ådalen

Det er et helt, lille eventyr, hvilket vist også er meningen, at læse beretningen om den samtid, H.C. Andersens opvækst var præget af. Der er ikke meget litteratur tilgængelig om den berømte digters mor, hvad hun kommer af, og hvordan hun var som mennesker. Det forsøger Ruth Svalø nu at råde bod på. Hun har kigget sig omkring i tilgængelig litteratur, på internettet, lavet reseach i Odense. Og sandt at sige ved vi ikke, hvor meget der er fiktion, og hvad der er opdigtet, og hvad der er fakta, når vi ruller gennem bogen. Men sådan er det jo dybest set også med H.C. Andersens eventyr. Og det bliver bogen bestemt ikke dårlig af.
Der er en fin handling og levnedsbeskrivelse i bogen om HC. Andersens mor, der kom tragisk af dage, men som trods alt havde et liv fyldt med netop levende mennesker og lidenskabelige handlinger. Bl.a. beskrives et i en sådan bog her antal ganske overraskende episoder ud i det seksuelle.
Som vi læser det, er den følsomme dreng H.C. Andersen barn af en mor med meninger, ballast, livfuldhed og overraskelser omkring sig. Man kan naturligvis spore dette gen i stort set alle digterens eventyr. Om det så reelt forholder sig sådan, er svært at afgøre. Men spændende er det i hvert fald at læse om digterens barndom, hans ophav, og hvad der var omkring ham i hans tidligere opvækst. Således finder vi naturligt nok en længere levnedsbeskrivelse af den store digters gøren og laden i hans unge år, og det er lige så svært for os at slippe ham i bogen, som det har været for moderen at slippe sin søn, der ville til København for at digte.
En god og levende bog.