Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Englemageren af Stefan Brijs

 

 

Stefan Brijs
Englemageren
358 sider
Turbine

Et brag af en bog. En murstensroman der bærer på de komplikationer, man som menneske bliver udsat for, når man bærer på hemmeligheder og til sidst bliver tvunget ud i nærmest at offentliggøre dem.
Victor Hoppe bliver som spæd afvist af sine forældre, fordi han er grim - han har hareskår - og vokser derfor op på et børnehjem. Han er et ensomt, sært barn, som er i besiddelse af en ekstraordinær god hukommelse og en urokkelig beslutsomhed. Som voksen bliver han uddannet læge og senere ansat som forsker i kloning, hvor det lykkes ham at klone mus. Han arbejder isoleret og nægter at offentliggøre de videnskabelige oplysninger om sine forskningsresultater. I al hemelighed forsøger han at klone sig selv. Det lykkes ham at skabe svage, misdannede trillinger, som han behandler som genstande for sin forskning snarere end som børn, der fortjener en faderlig kærlighed. Da han bliver bortvist fra sin arbejdsplads, trækker han sig tilbage, men arbejder videre med sin hemmelige forskning.
Bogen er yderst velskrevet og lukker os ind i en verden af klon-snak, politiske og temperamentsfulde overvejelser, etiske holdninger og ikke mindst gylden spænding. Hvad kan man som menneske holde til, og hvad kan man rumme som menneske, og hvem skal være de mest rummelige.

Bogen indeholder en lang række ingredienser til afdækning af menneskets sande natur og tillærte egenskaber - galskab, ondskab, rygtedannelse, tro, videnskab, magtesløshed og galskab.
Temaerne i bogen behandles godt. Man forstår, at bogen har vundet litterære priser.
Efter at have klappet bogen i, begynder man at se en smule anderledes på mennesker og livet. Intet behøver mere at være som før.