Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En verden af fremmede af Zoë Ferraris

Zoë Ferraris
En verden af fremmede
393 sider
Mrs. Robindson

Ørkenguiden Nayir og kriminalteknikeren Katya får sig en enorm udfordring i den nye bog her, som man ryger igennem, fordi den som de to andre er præget af det mystiske Arabien og det eksotiske ørkenlandskab, som mange fascineres af og enten elsker at besøge eller drages af i ånden.
Oplægget til bogen er, mange immigranter i Saudi-Arabien lever under slavelignende vilkår, og at da en massegrav midt i ørkenen bliver åbenbaret - med NITTEN lemlæstede kvindelig - kunne noget tyde på, at den religiøs fanatiker er på spil.
På mange måder er bogen en efterfølger til Slørets By og Den Sidste Sura. Zoë Ferraris giver et enormt interessant billede fra det inderste af en kultur, vi ikke kender. Hun har selv boet midt i den i en årrække og har naturligt nok meget på hjerte.
Bl.a. åbenbarer en kultur sig, hvor man risikerer dødsstraf for samleje med en mand, selv om der var tale om voldtægt.
Omvendt bliver kulturen også behandlet med den kærlighed og respekt, som man ser for sig, når det nu har været en stor del af ens hverdag, og som man må give runde og afbalancerede holdninger med på vejen for at fortsætte som et helt menneske. Også selv om årene i de arabiske lande er på afstand til fordel for USA.
Plottet i bogen er ok., spændingen såmænd også, men det, der virkelig giver guf til sjælen er forfatterens møde med læseren udi at bevæge os rundt i islam og den arabiske kultur på. Skræmmende og fascinerende på samme tid.
En god bog. En øjeåbner vil nogen mene. Spændende fra første til sidste side.