Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En lille bog om Blixen
af Sune de souza Schmidt-Madsen

 

 

Sune de souza Schmidt-Madsen
En lille bog om Blixen
234 sider
Lindhardt og Ringhof

Vil man vide noget om Karen Blixen, så kan man begynde her. Hun levede et sted et ganske kummerligt liv. Faderen begik selvmord, hendes elskede faldt ned med en flyver, Rungstedlund brændte ned i hendes barndom, og hendes elskede bror blev dræbt ved en trafikulykke. Kan det næsten blive værre. På en meget fin og afbalanceret måde beskriver forfatteren helt udramatisk, hvordan Karen Blixen ja simpelthen bare var midt i disse orkanøjer og alligevel formåede at blive en af de helt store forfattere i sin tid. 
Bogen er skrevet i et enkelt og ganske dagligdags sprog, og med en oversigt over hendes forfatterskab og liv iøvrigt kommer vi på en fortrinlig rejse gennem det Blixenske univers. Det fine ved bogen er, at selv om den er relativt kort og letlæst, får vi et fint kendskab til såvel mennesket Blixens skæbne såvel som formen i de bøger, der kom fra hendes hånd.
Mange af hendes værker gennemgås og bliver analyseret flot af forfatteren, der er cand. mag i litteraturvidenskab. Mange fine detaljer er med, også de mindre flatterende om Karen Blixen, der selv blev offer for det at svigte et andet menneske, hvorfor hanen galede to gange .. . . 
Man mærker også magien og Blixens fascination af det, hun beskrev om i sine bøger.
Blixen var på mange måder en stor forfatter. En lille bog om Blixen er en stor, lille bog om en lille,  stor kunstner.