Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En hjertesag af Lene Hansson

Lene Hansson
En hjertesag
256 sider
Lindhardt og Ringhof

Der er rigtig meget Sporløs over denne gribende biografi. På side 144 forløses hendes kamp for at finde sin far, Otto, efter at have ringet til et halvt hundrede stykker af dem, været over folkeregistre og omkring Flyvestation Værløse. Tårerne løber ned af faderens kinder. Men forsoningens sødme varer ikke længe. For Ottos kone kommer marcherende ind i stuen og bedyrer, at hun ikke kan se nogen lighed mellem Lene og Ottos øvrige døtre (med konen), slutter derfor, at Lene er hans elskerinde, og så må hun mødes med Otto i al hemmelighed i tiden derpå.
Så hurtigt kan sødme blive til bitterhed, og på en måde er episoden symptomal for bogen her, som netop er skrevet med en helsekostekspert og livsstil-kvindes pludselige sygdom.
Når man får ondt i hjertet og lider af kvaler med den vigtige funktion, er det alternativt set en måde, hjertet fortæller, at der er noget, man skal have rydtet op i i sit liv. At man gør noget forkert, at man er på vej så at sige af et skråplan.
Det det, som Lene Hannson gør brug af, og det er det, hun vil formidle videre.


I 2009 får Lene Hansson konstateret en alvorlig hjertesygdom, og det bliver så et vendepunkt i hendes liv. I et opgør med lægernes behandling, kaster Lene sig ud i en kamp for at helbrede sig selv. Det bringer hende blandt andet ud på en mental udviklingsrejse, der tvinger hende til at se tilbage på sit liv.

Og Lene er en fighter. I bogen fortæller hun blandt andet om at konfrontere sin biologiske mor og far som voksen, om at helbrede sig selv for astma, allergi og borrelia, om kostsystemet – der ikke blot medførte et vægttab på 20 kilo, men som også blev hendes levevej, om at opbygge og drive en wellnessfarm i Portugal, om at gå fallit – og som alenemor at kæmpe sig op igen fra ingenting. I dag ejer Lene Hansson Wellness, helseprodukter, tv-programmer og har mere end 20 bogudgivelser bag sig.

Pånær en håndskreven kapiteloversigt og nogle få streger er der ingen illustrationer i bogen. Uden at vide hvad, så savner vi det. Bogen er en lang fortælling om Lene Hanssons gøren og laden. Undervejs er der et par sundhedsmæssge tips, holdningsmæssige udsagn og fittness-godter, man kan gribe fat i. Og de, der kender hende i forvejen, vil naturligvis nok være mere tilbøjelig til at forsøge at trænge lidt dybere ind i mennesket Lene Hannsson uanset hvad. Men et par billeder her og et par grafikker dér ville have gjort underværker i en biografi, der er, som man kan forvente, af et menneske, der satser på at fortælle, hvordan man lever livet helt og fuldt også efter en stor krise i sit liv.