Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En hel Nielson af Poul Nielson

Poul Nielson
En hel Nielson
544 sider
Sohn

Er man til detaljer i en biografi, hvor man går nærmest slavisk, reseachagtigt, kildeforordnet og omhyggeligt tilværks, så skal man have fat i denne bog. Den kræver sin mand at overskue, idet den er fyldt med opremsninger, modeller, analyser, breve, svar på breve og naturligvis omtaler af nogle af de klokkeklare og i historiens vingesus betydningsfulde møder i regeringskontorer i Danmark og andre steder på kloden. Herunder de omstridte møder mellem regeringen Anker Jørgensen og Mærsk Mc-Kinney Møller. For udenforstående kan det virke som afsindig kedelig læsning, men for historikere og dybt interesserede i processer i politiske forhandlinger, der er Nielsons bog en fin vinkel at begynde forståelsen fra.
Naturgas, kraftvarme, Golan-højder, Gaza, Mario Soares, Erhard Jacobsens brud med Socialdemokraterne, der måske kunne være undgået, det hele fra den periode, hvor Nielson virkelig befandt sig i magtens centrúm er med. Udover en slags aktsindsigt i de forskellige forløb fra dengang når vi slutteligt frem til en forståelse for, at Nielson vitterligt var en engageret mand, selv om han dengang fik adskillige prædikater, som vi denne gang skal undlade at nævne.
Udover det politiske får vi en kronologisk redegørelse af Nielsons barndom og ungdom og det, der førte ham til det dybe engagement i politik.
En murstensbog. Grib den hvis dokument-sprog afskrækker mindre end at kende sandheden fra forskellige vinkler gennem Danmarkshistorien.