Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En flænge i himlen af John Green

 

John Green
En flænge i himlen
336 sider
Politikens Forlag

..

En fantastisk rørende, smuk, belærende, varm og indholdsrig ungdomsbog om døden, der kommer tættere på livet og dermed gør livet mere smukt.
Pigen Hazel går i en hjemmegruppe for kræftramte. Man mødes hver onsdag, hvor man hører på hinandens beretninger. Hvordan går det nu. Er det blevet bedre, er det status quo -, og tragisk nok, hvem er her ikke længere. Hvem er bukket under.
Hazel selv har kræft i lungerne. Og slæber besværet rundt på et stort iltapparat.
Så bevæger vi os rundt i følelser hos de forskellige mennesker, Hazels forældre derhjemme ikke mindst, og lederen af gruppen, der sætter Hazels tålmodighed noget på prøve. Man skal vel videre i livet, selv om man lider af en forfærdelig sygdom.
Hazel er spillet, for hun er selv i flere omgange ved at miste modet alvorligt. Men så møder hun den ligeledes kræftsyge Augustus, og så bliver hun forelsket.
Der er meget stor værdighed i romanen. Meget stort spil i figur og følelser. Vi får rippet op i vore egne flænger i livet og bliver berørt afsindigt til det næsten ultimative undervejs i romanen.

Skønheden i linjerne i ungdomsromanen er unikke. Den er et godt bud på at give unge mennesker håb for livet i de mest ekstreme situationer. Godt set af forfatteren. Nu er krisen bare forstærket et par tusinde grader med døden på lur. Men som et gammelt ordsprog siger, jo mere, man beskæftiger sig med døden, jo lettere bliver det at leve.