Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Du er (ikke) min?

 

 

 

Du er (ikke) min - et godt tema ledsaget af tvivl og pludren

 

Finn Janning

Du er (ikke) min

208 sider

Kr. 250

Politikens Forlag

 

 

 

 

 

En pudsig bog. Den vil umiddelbart for meget og giver på sin egen finurlige måde dermed et billede af de af os, der vil for meget til, at det er godt for os. At vi både vil have et spændende liv, et harmonisk leje, retning og fokus i livet, og alligevel så småpludrer vi det hele væk med irrellevante afstikkere. På den måde er bogen en gave.

Historien er velkendt. En charmetrold går igang med at mave sig ind på en attraktiv familiemor, der efter elleve måneder af  mangel på spænding plumper i. Så bliver tilværelsen for begge naturligvis forandret, og det giver hovedpersonen, Emil, mange grublerier og overvejelser af filosofisk art -; hvilket normalaweise er et ukendt fænomen i nutidens litteratur, hvor der gerne skal være fart over feltet og hurtige løsninger.

Det gør den spændende og nytænkende. For al den udenomssnak og filosoferen og tja på den ene og tja på den anden side, pirrer læseren til at komme igennem bogen ved at søge handlingen, der aldrig bliver hurtig og oversprings-agtig, men nærmest lader sig understøtte med snik-snak som baggrundsstøj.. Således bliver tvivlen i hovedpersonen og alle mulige overvejelser og alt for mange adjektiver til den tvivl og alle de overvejelser, vi andre gør os, når vi skal ud på vigtige missioner i livet. Nu er det lige charmering af en gift frue, der er hovedpersonens mission her. Det kan man så mene om, hvad man vil, men det kunne i og for sig være alle andre slags mega-valg i tilværelsen, hvor tvivlen er med som ledsager og mere end blot en flue på væggen.

Tvivlende til det irriterende, tilbageholdende som et skræmt dyr, handlingslammet som en vingeskudt kanin. Sådan fungerer bogen aldeles glimrende, og man skal såmænd også kun 30 sider ind i bogen, før man vænner sig til stillen og absolut kan se forfatterens pointe med at lade hovedpersonerne være vægelsindede.

For sådan ER livet, synes bogen at ville sige til os. Nyd at tvivlen er din evige ledsager, du må ikke forcere noget, du skal frem, og du skal tilbage.

Hvem kender ikke denne opskrift på at vælge til og vælge fra i kærlighed.

Men det er som om, at opskriften fra bogen her, der tæller alt fra cola til Kirkegaard, lader os forstå, at forcerer vi noget, så gør vi os selv en bjørnetjeneste. Det store valg i livet skal have deres tid. Så kommer vi frem til det svar, der får os til at føle, at vi gjorde, hvad vi kunne for at nå frem til det rigtige.

En klog bog. Spændende og klog. Irriterende nogle gange. Forbandet irriterende. Men når man har læst den, er det som om, at vi som mennesker har LIDT mere lov til at være usikre, langsomme og forbandet irriterende.