Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Drømmehjerte af Cecilia Samartin

Cecilia Samartin
Drømmehjerte
471 sider
Bazar

Flammerne skyder gennem hendes krop, og hun lyser op indefra. Ilden danser i hendes øjne og mund som en ovn fuld af gløder, der ulmer og brænder. Hendes hår er som gyldent lys, der duver i varmen. Hun smiler, et strålende, brændende smil, og rækker sin lille hånd frem mod mig. Den lyser blidt indefra, så årene snart kommer til syne. Jeg rækker ud for at tage den, og mørket fejer mig væk, som en lydløs storm der bringer vinden og mit hviskende indre til tavshed.
Wow.

Så er vi på Cuba. Så ordsmelter vi på det lille land i Caribien, der har fostret så megen musik, kultur og forfatterskab gennem tiden og bibragt os opstemthed, smerte og lidelse på nøjagtigt den måde, vi elsker, når forfatteren kommer derfra og beskriver Havana som en perle i natten og de gamle, tidløse og impossante bygninger som en del af os selv.

Handlingen i Drømmehjerte er såmænd udmærket.

To kusiner i et priviligeret overklasseliv bliver skilt ad ved Fidel Castros magtovertagelse i 1959. Alicia bliver i Cuba, mens Nora emigrerer USA. Brevene imellem dem bliver en fast livline, men på et tidspunkt må Nora tvunget af omstændighederne søge tilbage til Cuba, hvor hun går i chok over det tabte barndomsland, der var, sat op imod det, der nu er.

Det er også fint nok med disse liv, håb, drømme og sorger, men det, der virkelig er værd at bemærke er sproget, mentaliteten, sydamerikanske dufte, spanske passionsfrugter og ægte cubansk stemning. På hver en side ridses et lille stykke af Cuba op, det værende sig lidenskab, det være sig en del af landets historie, det være sig håb og frygt for Castros skæbne a la Batistas. Og bogen formår på forbilledlig vis ikke bare at beskrive de to søstres opvækst og færd i meget forskellige lande. Men også at tage fat i det spændingsfelt, det næsten ingenmandsland, der ligger og vibrerer og gløder mellem Cuba og USA, to gamle stridsbananer med hver deres historie. Historien påvirker naturligvis også hver især af de to kusiner.

Samtidig er bogen som sagt så billedlig og sanselig, at dens musikalske og æstetiske kunst og stilart nærmest vibrerer langs dine næsebor, mens du læser.

En yderst charmerende roman.