Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Dømt Til Frihed af Renee Toft Simonsen

 

 Born to be wild . . . part 2 . . -))))

Renee Toft Simonsen
Dømt Til Frihed
Politikens Forlag

At forskelligheder mødes og kan berige ens liv får vi at mærke helt oppe under huden i denne blitzede og metodemæssigt meget realistiske ungdomsroman. Som unge mennesker er, det ene øjeblik dovne og ubetænksomme, det næste passionerede og dedikerede. Sådan er romanen et godt billede af, hvordan livet foregår under overfladen på nogle af de unge mennesker, der kæmper det bedste, de har lært, for at nå frem til, hvad man kan kalde en mening med livet, et kald mod et ståsted. På en meget reel måde får vi indsigt i nogle unge menneskers hverdag, blitz, I was here, jeg satte mit aftryk i dig og efterlod lidt af min creaur hos dig, nu ska vi alle videre, ha det rart. Ha´ en coke. Fuck dig og luk røven.
Sproget er godt formidlet til os læsere, for det er sådan, de unge mennesker i mange kredse snakker. Der er ikke overladt noget til fantasi og evner; det skulle da lige være, en spade er en spade, og der er ikke noget pis med de unge. Selv gamle Jimi Hendrix kan de bruge, når der skal trykkes af. Det er muligt, det er sådan blandt de unge, hvem ved, under alle omstændigheder giver det andre en øjeblikkelig retning på, hvor vi er. Et sted hvor der bliver røget pot og kigget i et pornoblad i mangel af bedre.
Der er meget dygtigt beskrevne scener, som nærmest er filmiske og helt sikkert vil egne sig som grobund for et manuskript til en sådan. Karaktererne er gennemførte, sproget elegant, altså på den brutale og fede, jordnære, bramfri og dybt realistiske måde. Vi skider, bander, svovler og drøner deruda´.  Så er det sagt. Man bliver klog på unge mennesker her, hvis vi fuldtud voksne må have lov at forsøge os med det. Vi bliver en del af deres drømme, deres verden, hvordan er man, hvordan taler man, når man er sammen -, og hvad tænker man, når man ikke er sammen.
Billy Holiday, Den Gamle By, White Christmas og andet godt fra fortiden kommer på lynvisit ind imellem den hæsblæsende handling og giver en god modvægt til det sprog, der har ændret sig hastigt, og den zip-zappede livsførelse, der er en del af mange ungdomskulturers overlevelse idag.
En spændende bog med masser af livskraft og nerve lige fra "hvad faen skal du have nogen på lampen" og til det mere stille og længselsfyldte "tror du, vi ses igen".
Læs bogen på en weekend og bliv klog på unge mennesker. Vær et ungt menneske og nyd den. Bingo.