Vi som læsere får også hurtigt andre ting at tænke over, idet vi får en række overraskende drejninger serveret, bl.a. om tilstandene i vores lille kongerige, hvor Nationalistpariet har vundet valget med et Nationalistministerium ved rorpinden, og nu skal vi så også til at slås med en forening, der ønsker forbud mod abort. . . Elegant pointe i en bog om netop børns opvækst og muligheder.

Herfra sporer forfatteren os med yderligere behændighed ind på bogens absolutte tema: Nemlig meningen med livet, også når man kan sige, at man i den grad blev frataget den kærlighed, man måtte kunne forlange at være sat i verden med: Af vidt forskellige årsager blev man så placeret på et børnehjem og delte nu skæbne med i dette tilfælde seks andre børn, der alle fik nogle af de hårdeste odds at slås med i starten af livet, såvel på det indre ensomheds-niveau som på det ydre samfundsmæssige fordømmelsesniveau. Hvem har reelt noget til overs for børnehjemsbørn? Og de der har - - er det ikke nogen lidt til en side. . .

Vi har her at gøre med en bog, der bredt i nuancer og dybt i person- og miljøkarakteristik forsøger at male med den fine pensel ud i et tabubelagt emne: Hvordan er det at være barn af tabere, født til tab og herfra f.eks. alligevel at være kommet og med tiden måske ubevidst sigte mod de højeste af alle tinder i landet. Og hvordan er det, at man lige forsøger at skjule de børnehjemsbørn, der netop er havnet dér, fordi de var produceret ved så at sige et fejlskud i hemmelighed af prominente personer. Og er disse prominente personligheder i virkeligheden de største tabere af alle. . . .

Det syvende barn er en højt begavet roman, der sætter fokus på og direkte spidder de omstændigheder, der af samfundet pådrager ufødte menneskeliv en tilværelse uden den naturlige kærlighed, som vil sætte dem i stand til at indgå i naturlige relationer og få deres naturlige behov dækket.

Skammen som enlig mor uden en mand ramte bredt, skrev Fri Weekend. Måske var det endda en større skandale for de familier, der befandt sig højt oppe på den sociale rangstige. Flere kilder bekræfter overfor Fri Weekend, at særligt celebre adoptionssager blev håndteret af det respekterede børnehjem med stor diskretion. Det kunne være politikere, embedsmænd eller skuespillere . . . .

Hvilken start på livet for de små. Hvilken smuk, barsk og meget nødvendig læsning for vi store.

Fantastisk bog.