Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Det mangfoldige liv af Lone Hertz & Bjarne Hastrup

 

Lone Hertz & Bjarne Hastrup
Det mangfoldige liv
271 sider
Kristeligt Dagblads Forlag

En smuk detalje ved bogen er, at Lone Hertz på smudsomslaget står og holder Bjarne Hastrup venligt på skulderen, mens de to på selve bogens forside kærligt træder ud i dansen sammen.
Symtomalt for en bog, der netop er skrevet i den ånd, at man danser sammen og virker i livet sammen, smukke på det indre plan, måske ikke rig på det materielle, og så den varme, der udstråler fra de to . . . .
Man kan indvende, at bogen måske er mest identificerbar hos den meget aktive del af pensionistflokken, mens den samtidig indeholder nogle lidt vel unuancerede statements fra Bjarne Hastrups side som:
Kvinder kan sagtens finde ud af, hvad de vil, når de bliver pensionerede. Det kan mænd ikke.
Hvordan er det mon dokumenteret.
Her rammer han naturligvis en mandlig anmelder på et ømt punkt. Og ved en hastig tankevandring rundt i familie- og omgangskreds, så er der måske nogle, der ikke er aktive på niveau med Hastrup selv, men de følger da med i TV, de cykler, de spiller golf, de går til sang, kor, folkedans, bridge. Det tæller vel også.
Lone Hertz kommer også med en generel en:
Hvis man ejer noget, er det fuldstændig umuligt at sælge idag.
Sådan hænger det altså ikke sammen. Enhver ejendomsmægler vil kunne bekræfte, at så godt som alt kunne sælges, hvis prisen er den rigtige. Årsagen til boligmarkedets stilstand skal for en meget stor del ses i folks grådighed. De vil have så meget som muligt, også selv om friværdien bugner. Og DEN holdning er ikke sådan til at gøre op med i krisetider.
Blot sådanne to statements kan bibringe til diskussion i de små hjem en halv aften. Sådanne oplæg til samtaleemner er bogen fyldt med. Og det gør den mere end læsbar. Vi får livet helt op under huden. Og vi tvinges til at tage stilling.
Der er samtalestof fra to videbegærlige, nysgerrige og livsnydende mennesker - nok til langt hinsides efterår og jul. God læselyst.