Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Den stumme død af Volker Kutscher

 

Volker Kutscher
Den stumme død
618 sider
Sohn

Duften af Berlin vibrerer i næseborene, når vi i denne murstenskrimi går rundt i gaderne i en fantastisk, farverig og sydende metropol, som bliver sjældent flot beskrevet i præcise og miljøcementerende vendinger. Som igen får os til at hoppe på toget mod smeltedigelen og atter stå under Brandenburger Tor. Og indånde duften af storhed og nederlag, mens vi lytter til forfatterens beskrivelse af varsler i trediverne, hvor mange filmproducenter havde svært ved at indse, at nye tider var på vej, nemlig tonefilmen. En vidunderlig metafor. I en afsindigt godt sammenskruet bog. Mere er der egentlig ikke at sige om det.
Handling: Under insdspilning af en tonefilm i trediverne bliver den fejrede filmskuespillernde Betty Winter, ramt af en projektør og slået ihjel. Uheld eller mord? Gæt selv. Men det vigtigste er, at vi får et tidstypisk billede af Berlin under forandring, hvor kommunister og nazister marcherer i gaderne, og hvor begravelsen af en nazist fører til vilde kampe.
Under overfladen lurer katatstrofen, under filmens celluid og teatrets kulisse lurer en betændt virkelighed og får én til at tænke på de bedrag og små ugerninger, vi dagligt i vor egen nærhed og vort eget samfund er vidne til, selv om de bliver forsøgt retfærdiggjort af en højere sags tjeneste.
En kriminalroman der har kald langt ind i de næste århundreder, og som har undertoner af historiens vingesus over sig, fordi den er på stedet, hvor alting sker, og hvor vi føler os draget af og hvirvlet ind i de sidste af stumfilmens dage under Weimar-republikken. Vi bliver vidne til en lang række autentiske bifigurer, som i høj grad er med til at give kriminalromanen vægt og autensitet. Megaflot.
Holder man af en god krimi, er den her vel egentlig ok. Holder man af historie og autentiske omgivelser og super miljøbeskrivelser med deri indlagte plots og spænding, så er bogen her simpelthen fantastisk.

Have a nice read!