Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Den sande historie om Paul McCartney
af Howard Sounes

 

Howard Sounes
Den sande historie om Paul McCartney
624 sider
Lindhardt og Ringhof

Det er et kuriosum, at Danmark og København også er en del af historien. På side 321 beskrives det, hvorledes historiens Wingesus i 1976 starter turnéen med Wings i København, hvor Paul McCatneys far døde to dage forinden. I intense linjer beskrives det, hvorledes Paul McCartney ikke var hjemme ved bisættelsen af faderen, selv om han sagtens kunne have nået det mellem koncerterne i København og Berlin. Ikke engang bandmedlemmerne var klar over, at faderen var død.
Det kommer som et chok for mange, at Pauls far er død, og at han vælger ikke at deltage i bisættelsen. Mange kan ikke forbinde det med den romantiske person, Paul er, lige så mange forstår, at skal man ud på en krævende turné med sit band, har man ikke overskud til privatliv, omend man kan sætte sig ind i et privatfly.
Historier som ovenstående er Den sande historie om Paul McCartney spækket med, og det er ikke usandt, at vi kommer meget, meget tæt på historien om Sir Paul. Lidt overflødigt, kan man sige, at nævne, at han er en af rockhistoriens største ikoner. Men det har man valgt, og vi vil gå så langt som at sige, at det er en af årets største bøger om musik. Den er levende, tæt beskrevet, med masser af data, opslag om historiske begivenheder i karrieren, de sidste møder med John og så meget, der fænger og er vedkommende, at vi, der var med i tresserne, og de der elsker Beatles og McCartney, ganske enkelt ikke få bedre lekture end denne bog og ønskede at den var dobbelt så lang.
Det er en mættende bog og meget velskrevet, og så har den lige det der ekstra, der gør, at vi tager imod, og at vi som læsere føler os forstået, at vi ikke skal have det fra oven og ned men fra stol til stol. Vi sidder midt i historien, mens forfatteren fortæller.
Der er sat billeder på de enkelte sekvenser som, da Johns og Pauls venskab slutter. Det bliver beskrevet som et hvidt lærred i en biograf, da filmen bare render ud, og der ikke er mere at vise. Et stærkt billede på et stærkt bånd, der ikke mere kan bære. Vennerne skal hvert til sit.
Sådan er det hele vejen igennem bogen. Stærke bånd. Stærke billeder. Stærke ord. Stærke erklæringer. Vi er med hele vejen over byerne i Wings flyvemaskiner og så tæt på McCartney og gutterne, at vi bare ER med på flyveturene og alle de andre ture. Vi finder også hidtil ukendte detaljer i bogen, der ser ud til at være reseachet supergodt. Vi kommer godt og grundigt omkring alt fra nabostridigheder til faderskabssager. Vi kommer under huden på selve historien, nok mere end på selve hovedpersonerne. Og derfor er titlen Den sande Historie om Paul McCartney ganske dækkende.
En stor bog om en stor kunstner. På et tidspunkt er kun bogen tilbage. Det er og bliver en erstatning. Men en god erstatning om et ikon der fyldte i vor tidsalder. En fremragende bog der naturligt nok indeholder historierne fra alle de kendte tidsepoker fra Beatles-dagene, til de interne stridigheder og til ægteskabet med Heather Mills -, der set i bakspejlet mest af alt minder om en parodi.
Men det kan vi ikke bruge til meget nu. Han var jo glad for hende. Få hele historien i denne pragtfulde bog, hvor vi ikke har kunnet finde ét eneste minus.