Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Den Mørke Engel af Mari Jungstedt

 

 

Mari Jungstedt
Den Mørke Engel
293 sider
Peoples Press

Dette er den sjette bog i serien om kriminalinspektør Anders Knutas, hans kollega Karin Jacobsson og journalisten Johan Berg. Handlingen foregår på Gotland – med omdrejningspunkt i Visby, den største by på øen.

Der er denne gang lidt mere volume i, end der har  været de andre gange. Det er godt at kende personerne, idet det såvel i selve bogen som i læserens bevidsthed vokser sig fortættet og mere stabilt. Det er fint, at personerne vokser med opgaverne og med handlingens udvikling mere, end at forfatteren blot finder på noget nyt, som de samme typer skal opleve.

Handlingen er, at Visbyes nye kongrescenter er ved at blive indviet, da festarrangøren dagen derpå er død. Så skal der findes mistænkte, og der er rigeligt med folk, der vil stille op til den roolle: Konkurrenten, landmanden, en tidligere voldsdømt, en hemmelig elskerinde -, hvem har de vægtigste motiver for at kunne begå drabet?
Krimimalinspektør Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobson går igang med at kortlægge offerets baggrund. Og så kommer vi til at stifte godt og grundigt bekendtskab med hovedpersonernes egne dæmoner.

Plottet er rimeligt gennemskueligt, og som læser kan man godt føle sig en smule snydt, fordi man regner den hurtigere ud, end det ser ud til, at forfatteren gør, og i hvert fald Karin og Knutas.

Det er helt hjemligt, at persongalleriet er så velkendt, og skrivestilen er flottere og mere lækker og indbydende, end vi har set det i de andre bind.

Der er ikke numre over kapitlerne. Blot et tomrum. Det er med til at forstærke uhyggen lidt -, for hvad sker der lige her . . . Udmærket tænkt. Det er de små detaljer, der afgør succesen.