Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Den helbredende patientsamtale af Rikke Ager

 

Rikke Ager
Den helbredende patientsamtale
234 sider
FADL

 

En faglitterær bog af høj kvalitet. Det er imponerende, hvordan forfatteren formår at få så mange aspekter med ind i det rum, der anses for at være et af ankerbanerne for fremmelse af vækst hos patienter og folk, der bare vil lidt mere med deres liv.
Rikke Ager er sundhedscoach, stifter af en sundhedsportal og udbyder af kurser til sundheds-professionelle og andre interesserede.
Hendes anspore til at skrive bogen er at forsøge at give bud på at effektivisere den samtale mellem livsstilssyge patienter og sundhedssystemet/behandleren , som i stigende grad nødvendiggøres af det stigende antal patienter.
Og så præsenterer bogen os for samtaleteknikken Respons, der ser ud til at kunne bruges af alle typer behandlere.
Bogen er skrevet med enorm viden om samtalens lindring og betydning, men også med en stor respekt for patienten eller samtalepartneren, om man vil.
Noget af stoffet er set før, det er klart, men det er måden, det hele er strikket sammen på, der gør forskellen.
Det er en bog, man har lyst til at læse i én lang bid, ganske enkelt fordi den hænger sammen, kommer med nogle fine oplæg til spørgsmål, man kan stille til sine patienter, kommer med eksempler på hvordan forskellige typer af tankespind har indflydelse på vort helbred, hvordan man kan opleve at have en mission i og skabe merværdi for samfundet, og hvorledes terapeuten/samtalepartneren så får gjort op med gamle tankesæt og guider patienten til langsomt at lukke op for egne styrker og ressourcer.

Herudover får vi en stor mængde baggrundsviden om, hvordan f.eks. kost og motion indvirker på vores livskvalitet.

Bogen er en lang, givende opskrift på, hvordan man som behandler med sin baggrundsviden og spørgeteknikker kan være med til at bringe et menneske fra ét sted i livet til et andet. Vi vil vove den påstand, at har man tilegnet sig bogens stof, har man gode chancer for at blive en bedre behandler.