Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Den amerikanske celle af Egon Hansen

Egon Hansen
Den amerikanske celle
344 sider
Mellemgaard

Der er smæk for skillingen, god viden, amerikansk kultur så det basker og mange personlige holdninger mellem linjerne i Den Amerikanske Celle, der er udgivet af den 70-årige Egon Hansen, som har rejst på USA i tresserne og vendte tilbage en menneskealder senere. Han brød sig ikke om, hvad han så, og han har derfor skrevet en slags udviklingsroman om USA, der sætter skarpt på det politiske system, og hvad hvem gjorde og gjorde forkert, eftersom at USA har udviklet sig som idag.
Om handlingen skriver forlaget selv:

Da kryptografen Kristian Hanson kaldes til Washington, starter en kæde af begivenheder, som hverken han eller magthaverne i USA har kontrol over. En korrumperet gruppe af tempelriddere truer stabiliteten og sammenhængskraften i samfundet, og Kristian Hanson hvirvles ind i et net af løgne, fortielser og skjulte budskaber. I sin søgen efter løsninger drives han ud på en hæsblæsende rejse, der kræver hele hans sjæl og styrke.
'Den amerikanske Celle' er en medrivende og tænksom fortælling om intriger, magtkampe, kærlighed og forræderi. En beretning med en dobbelthed, der stiller såvel historiens aktører - som læseren - over for intellektuelle udfordringer og inspirerende gåder. Den udfolder sig i et stort anlagt moderne epos, der fører gennem det synlige og usynlige USA, mens kampen mellem det gode og det onde udspiller sig i stadig nye forklædninger.

Alle, der har interesse i USA og på en eller anden måde er faldet for de mægtige stater kan få noget ud af at læse bogen. Den er ikke specielt let læst, idet den springer i tid og sted, så er der et citat af Shakespeare hist og nogle fragmenter af Eisenhowers embedsperiode pist. Men man får nogle sjove informationer om staterne, bl.a. om FBI og CIA. Og eftersom der jo er tale om en spændingsroman er alt tilladt, og materialet fra et langt livs studier af USA har Egon Hansen forvaltet på en sjov og anderledes måde, der måske ikke er helt så spændende, som den kunne blive, hvis holdninger og meninger mellem linjerne var sorteret fra. Til gengæld får vi en skæg og anderledes bog om USA og udviklingen, som man har været igennem tilsat diverse kommentarer om Wounded Knee, og hvilken plante, der kan bruges til at forgive ulve med.

Et godt bud på en anderledes spændingsroman om USA.