Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

De tre Weissmanns fra Westport af Cathleen Schine


Cathleen Schine
De tre Weissmanns fra Westport
300 sider
Peoples Press

En dejlig, dejlig roman, sommerlig, længselsfuld og med et underlæg af livsmod, gejst, ensomhed, stolthed og storhed ved at få livet til at fungere, selv om tegner sig aldeles umuntert.

Joseph Weissmann er 78 og hans kone Betty 75, da han pludselig meddeler hende, at han vil skilles ? til stort chok for både hende og de to midaldrende døtre Miranda og Annie.  Dumpet af sin mand gennem næsten 50 år og forvist fra deres stilfulde lejlighed i New York af mandens elskerinde, flytter Betty midlertidigt ind i et lille, nedslidt sommerhus i badebyen Westport.  Hun får selskab af den impulsive Miranda, en litterær agent hvis karriere ligger i ruiner pga. af en række skandaler, og den mere pragmatiske Annie, der er bibliotekar og føler sig forpligtiget til at holde øje med sin ulykkelige og ustabile mor og søster.  

De tre kvinder involveres hurtigt i det lokale selskabsliv, og mens de hver især kæmper for at komme på fode igen, begynder kærligheden langsomt at spire.

Og det gør den så også. Romanen igennem. Ikke bare på den traditionelle og oplagte måder: Forsmåede kvinder møder nye giftelystne og inspirerende partnere til det hav af parties og sammenkomster, man skal igennem, når man er aktivt søgende. Men bogen giver et fint indblik i og en formidabel opskrift på, hvordan en kvinde på mere end det trekvarte århundrede ganske udmæret kan have mere end rigeligt at byde på til sig selv. Og at livet absolut hverken behøver være skånsesløst, kedeligt eller lidenskabsløst, fordi manden nu tilfældigvis lige skulle rende de sidste tågehorn af sig og eksperimentere med en yngre model.

Der er klasse over romanen, som er skrevet med respekt for endelser, udtalelser og ord, som den modne og ældre generation nu er opdraget i, og så det sprog og den tid, der omgiver dem.
Denne brydningsflade af ord kan godt virke lidt overraskende og pludselige, som man bliver konfronteret med kontrasterne i afsnitsopbygningerne. Men det er bare med til at give liv til en roman, der har et super udgangspunkt, nogle gode intentioner om at livet stadig ligger forude for en 75-årige, og som er både humoristisk og varm.