Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

De gav ham navn efter en engel af Susan Nielsen

 

 

Susan Nielsen
De gav ham navn efter en engel
233 sider
Skriveforlaget

Dobbeltliv er temaet i denne bog. Hvad enten det drejer sig om en efterretningsofficers hemmelige arbejde ved siden af et normalt familieliv, eller om en der udspionerer sine X-kærester på nettet, så har dobbeltlivet en stor plads i manges tilværelser. Tilværelser er smadret på grund af dobbeltliv, folks egen identitet er gået op i røg, fordi man ikke har mulighed for at leve dobbeltlivet mere. Afsløret som forbrydere, utro ægtefæller eller andet.
Bogen sætter på en vis måde fokus på emnet -; denne gang gennem en ydre skal og handling, hvor en forelskelse ender op i mistænksomhed og eftersøgning og afdækning af et menneske, man troede var en anden.
Da den unge danske Christine bliver udstationeret for FNs udviklingsprogram UNDP i Papua Ny Guinea, ved hun ikke, at hun vil forelske sig i papuaneren Rafael. Men det gør hun, og alt er lykke, indtil det viser sig, at Rafael arbejder hemmeligt for den lokale efterretningstjeneste og pludselig dør på en rejse.

Efter dødsfaldet rejser Christine tilbage til Danmark, og her oplever hun Rafaels ånd, der vil i kontakt med hende. Christine opsøger en clairvoyant, der kan kommunikere med afdøde, og det går op for hende, at Rafael ikke døde en naturlig død – han blev dræbt …

Scenen er sat. Sproget er flydende og fyldt med adjektiver og gloser, der nu bliver brugt i den clairvoyante og pædagogiske verden. Forfatteren fungerer nemlig som sådan.

Spændingen er på det jævne. Men EMNET og metoden, det serveres på, det er ganske interessant.

Er folk det, som de giver sig ud for. Kan vi have tillid til dem. Hvad sker der med os, når vi opdager, hvem de var. Og hvorfor snød de os.

Svaret blæser ofte i vinden. Så på den måde sætter Susan Nielsen fint fokus på et ømtåleligt emne. Og gør det ved hjælp af symboler og engle og svar fra det hinsides og åndemaneri.

Udmærket. Man mærker forfatterens menneskekundskab og kendskab og overraskes fra tid til anden midt i en handling med nogle klare statements:

Jeg gik i et vakuum i flere dage uden at vide, hvad jeg skulle stille op.

Den kender vi vist alle.

Fint dagligdags sprog. Dagligdags miljøer, dagligdags konflikter. Sprogligt kunne strammes op, omvendt er det rart nok, at ikke alting er perfekt og regelret. Det er det jo bestemt heller ikke at leve et dobbeltliv . . . .