Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Dansk guldalder - rejsebilleder af Karina Lykke Grand

Karina Lykke Grand
Dansk guldalder - rejsebilleder
212 sider
Aarhus Universitetsforlag

Et fantastisk værk om dansk guldalder og de dannelsesrejser som den tids kunstnere var på.

Hver eneste side er en læring i guldalder. Om den inspiration som datidens store kunstnere har hentet gennem deres dannelsesrejser i Eurupa 1800-1850. Se f.eks. bare en tilfældig side, nemlig side 35.
"Vis mig, hvordan dit feriealbum ser ud, og jeg skal fortælle dig, hvilken guldalderkunstner du slægter på. Tager du billeder, der fremstiller din rejse som en idyl i naturskønne, uberørte omgivelser, eller har du blik for dine medrejsende turisters tilstedeværelse, landskabets mindre kønne side og rejsemålets spolerede præg". Der er guldalderkunstnere i begge lejre".
Sætningen er naturligvis en henvisning til nuancerne i guldalderkunst. Men kan i allerhøjeste grad også bruges i mange, andre sammenhænge til at fragmentere og nuancere vort eget syn på os selv, og hvorfor vi vælger eksempelvis mange portrætfotos som alternativ til landskab. Dybde i farver som alternativ til bredden af en kornmark.
Det er HER, bogen har bud og bid til nutidens kunstnere såvel som menigmand. Hvis man vil udover analysens mestring og tankegangen i guldalderen.
Hvad skabte den, hvordan blev mestrene inspireret, var det en glæde eller en kamp at frembringe kunsten.
Bogen er et fornemt værk præsenteret i en umådelig fin indpakning og afdækker helt nye syn på guldalderen og i det hele taget på det at male - og i nutidens perspektiv - at tage digitalbilleder:
Sådanne motiver kan altid justeres.
Vi kommer på rejse med et dampskib, vi kommer til Colloseum, vi kommer til Møns Klint, og vi genser en masse vidunderlige malerier og tegninger. Denne gang med analyser på og de beskrivelser, der skal til for at forstå mere af det syn, der bliver afdækket i guldaldermalernes øjne og tilgang.

Et vidunderligt værk.