Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Danfoss af Lene Shannon

Lene Shannon
Danfoss
408 sider
Forlaget Pressto

 

En enestående væk om en enestående familie og udviklingen af en enestående forretningsmodel med enestående medarbejdere. Så kan det ikke siges anderledes.

Vi får den sjove historie om Danfoss, der under stor mediebevågenhed i 1951 lancerer et termostatstyret strygejern. Salget gik i begyndelsen fint, men aftog, da udenlandske modeller oversvømmede markedet og udkonkurrerede Danfoss-udgaven på prisen. Det blev taget af programmet, vistnok i erkendelse af, at det afveg for meget fra Danfoss´ øvrige produkter.
En mesterlig lille fortælling om at være ydmyg og om, at selv om man er en kæmpevirksomhed, så skal man blive ved sin læst og erkende sit nederlag.
Bogen er fyldt med fremragende småhistorier om virksomheden, ideerne, medarbejderne og ledelsen, og man mærker den korpsånd, der gennem alle årene har været en del af virksomhedens enorme succes.

Der billeder af produkterne, billeder af produktionslinjen, af medarbejdernes fester, hvor Bitten selv serverede kaffe, af det gamle rådhus i Nordals, der i 2010 blev bygget om til lejligheder, en analyse af selvforståelsen på Als, vittighedstegninger af skrækken for kulturpåvirkning fra Tyskland, historier om gårdmænd der sad på magten og mistede den, og historier om glimt i øjet hos direktør Clausen selv, en legende i dansk erhvervshistorie.

Vi følger sideløbende opbygningen af hele kulturen på virksomheden og ditto i egnen, ånden og lokaliteterne omkring Danfoss. Og vi er med på nedturen, Danfoss i 2009 kunne præsentere det største underskud nogensinde. Av. De mørke sider bliver vi ej heller skånet for i en fantastisk bog.

Historien om Danfoss er historien om en iværksætter, der erobrede verden. Om hvordan Mads Clausen opbyggede Danmarks største industrikoncern fra den spæde start i 1933 til i dag flere end 20.000 ansatte globalt. Om lokal identitet, engagement, vækst og succes trods fattige kår, verdenskrig og en placering langt fra de store byer. Men det er i lige så høj grad historien om de mange ansatte, hvis liver afhængigt af, at det går godt for Danfoss. I bogen følger vi syv medarbejdere og deres familier i medgang og modgang - en rigtig Danmarkskrønike befolket med mennesker fra alle samfundslag, hvis liv og skæbner vi lever med i. Mød Annelise fra varemodtagelsen; Carl, der blev træt af landbruget og stemplede ind på fabrikken; brødrene Hans Jørgen og Gunnar, der begge er maskinarbejdere og værktøjsmagere; Tage fra bogholderiet; københavneren og smeden Henning, der blev fællestillidsmand; Karen på kontoret; Preben i Service Shoppen og værktøjsmageren Walter fra Schweiz, der skabte sig et liv i det sønderjyske. Mens Danfoss vokser og livet leves, forvandles Als, Sønderjylland og resten af Danmark fra et fattigt landbrugssamfund til nutidens globaliserede velfærds- og vidensamfund. - DANFOSS - Frahønsehus til hele verden er også historien om denne forvandling.

Det er utraditionel, spændende og levende historieskrivning, hvor udviklingen fra før Anden Verdenskrig til i dag spejles gennem samspillet mellem et lille lokalsamfund og en stor virksomhed med ånd og nerver til dels at nå ud over scenekanten, dels at blive forbillede for mange andre lokalpatrioter, der gennem tiden har ønsket af få foden under eget bord.