Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Come on America af Jesper Steinmetz

Jesper Steinmetz
Come on America
276 sider
Nyt Nordisk Forlag

Et brag af fortælleglæde. Jesper Steinmetz har været korrespondent for TV2 i USA i et års tid, og at dømme på hans meget fine up-to-front-fortællestil helt oppe på beatet, så bliver det en meget vigtig og glad periode i hans liv. I detaljer beskriver han, hvorledes hverdagen for en korrespondent går, aldrig planlagt, altid igang og klar i nærheden af en sendestation og internet. Og samtidig kommer vi et godt stykke under huden på det amerikanske samfund, hvor Steinmetz på en meget letforståelig måde fortæller, hvad eksempelvis udgifter til sygesikring i det store land betyder for den enkelte familie -, hvorfor priserne på behandling derovre er så høje, og naturligvis hvad det gør ved en amerikansk familie, at vedkommende er nødt til at fravælge syndhedssikringen. - plus et hav af andre underliggere i amerikanske tilstande.


Vi kommer tæt på de politiske begavelser somTony Blair og Clinton, begge mødt af Steinmetz, og vi får også en beskrivelse af, hvor langt fra racefordommene er opløst, selv om den nuværende præsident Obama har sine rødder i Kenya. Eksempelvis har TV-sationen CNN gentaget tressernes forsøg, hvor man lod børn vælge, hvilke farver dukker de helst ville lege med. Udfaldet var overvejende - hvide.
Statistikkerne fortæller iøvrigt deres tydelige sprog om racefordommene i USA, påpeget Steinmetz.
Vi får nogle meget fine og faktuelle betragtninger om USAs økonomi og forholdet til både kinesere og indere, der er løbet med mange af de jobs, som amerikanerne opfandt og troede, at de havde patent på. Og vi får en meget professionel, hvis man kan sige det sådan, beskrivelse af mange af de trækasserier og kampe, som journalister óg TV-hold dagligt er igennem i jagten på nyheder. Det hele drejer sig om at være på klokken 19 og kommentere de store begivenheder til TV2 News.

En yderst flot og begavet beskrivelse af det første årstid i USA. En ydmyg og interesseret og meget engageret Steinmetz bringer sig så tæt på verdens store begivenheder, at han bringer dem lige så meget ind i stuerne til os i denne bog, som han gør, når han leverer sine reportager og er på live på TV.
Det, man kan lære af bogen, hvis man ikke lige er i journalistikken er, hvordan livet kan forme sig let og ubesværet, på trods af alle udfordringerne OG besværet, hvis man tager de chancer, der byder sig hen af vejen.

Godt gået Jesper.