Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Caribou Island af David Vann

 

 

David Vann
Caribou Island
304 sider
Gyldendal

Dette er en meget letlæst roman, som i og for sig kunne være en indføring i voksenfamiliernes trængsler og følelsesmæssige afstand set fra teenagesiden. Den er en aldeles glimrende roman om, at løgn og svig absolut i sidste ende segner for retfærd og etik.


Et modent ægtepar beslutter sig i en tilsyneladende bevidst kamp for at beholde deres illussion om et godt liv og trygt ægteskab at bygge en hytte på en gletjersø i Alaska. Ingen af parterne vil se et langt livs nederlag, forkerte valg og fejltagelser i øjnene, og derfor bliver deres kamp for overlevelse i naturen symbolet for kampen for en smule varme og glæde i det liv, som de kan se en ende på ude i horisonten. Børnene følger kækt i forældrenes fodspor som fornægtere og livsløgnere.
Der er meget blues over bogen og tristesse over at se, at mennesker fjerner sig så langt fra virkeligheden, som de kendte, og det er fabelagtigt godt beskrevet.

Svigt og forladthed er et af de store temaer hos den ene af bogens figurer, Irene, mens Gary lider af udpræget angst for at fortælle, hvad han går og drømmer om -, og hvorfor han valgte at forlade Californiens sol og sommer - ikke kun for et år men med en eneboer boende i sig for resten af livet.
Deler han dette med sin familie? Nej, og dermed går vigtige farver og essentielle nuancer glip i den nærhed og det familieliv, som vi netop alle går og længes efter, men som vi ofte overser betydningen af ved at fortie ting og forestille os, at det enten er ligemeget, eller at partneren nok er ligeglad. . . . .
Hvad kan være mindre kærligt . . .

Et hip til alle, der vil respektere relationer og især de rigtigt nære og yde den indsats og omsorg for deres velbefindende, som skal til for, at de på langt sigt kan gøre en godt, og som man lune sig ved, når tingene for alvor brænder på.

Byggeprojektet bliver en gang rod, ingenting passer sammen, og det går sammen med ægteskabet bogstaveligt fortalt langsomt men sikkert op i limningen.

En bog med et trist tema, men lad os som læsere lære noget af det og face temaet, før det går galt i vores eget liv.

En yderst aktuel og vedkommende bog.