Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Camilla og resten af selskabet af Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt
Camilla og resten af selskabet
140 sider
Rosinante

Et smukt og yndefuldt, lille stykke litteratur, der undervejs bliver et mægtigt vidnesbyrd på, at livet kan rummes og accepteres i mange afskygninger. En sublim nydelse et par timer en søndag eftermiddag, hvor roen, eftertænksomheden og freden bliver forvandlet til lys, lykke og udvidelse af rum i det indre. Christina Hesselholdt er fantastisk til at få det brede og nuancerede ned på papiret, så det bliver enkelt og godt og direkte to the point. Og med en vibreren og et liv, der gør det åndeligt berigende at vende hver side i den forholdsvis lille roman, et stykke historie om døden, der er en ufravigelig del af livet.

Charles ligger for døden, bundet til sit sygeleje, mens Camilla, der passer ham, tænker tilbage på sin tid i Sydspanien og lader minderne og livet og tiden som rejsende rundt i verden passere. På en eller anden måde får hun delvis med men speciel i kraft af resten af selskabet, de besøgende til Charles´ sygeleje, mødt sig selv i sit indre. Vi får en sprogligt blomstrende og stille anerkendelse af, at det hele handler om at se det store i det små.

Det små bliver understreget alene ved bogens opbygning, der er små brudstykker af noget, små kapitler af noget andet, og som forresten på en eller anden måde er en forlængelse - og så alligevel ikke - af Hesselholdts forrige Cammila and The Horse. Til trods for dette kan den sagtens nydes isoleret, netop på grund af sproget, der er overlegent elegant og på grund af de mange forskellige personligheder og dermed forbundne handlinger, der bliver rullet op ved Charles´ sygeseng. Alle kommer i kontakt med, at man er udødelig.

 Det gør man også som læser. Det er det, der giver romanen liv.