Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Ca´va af Kjell Næss

Kjell Næss
Ca´va
616 sider
Sieasta

Anmeldelsen af bogen blev forsinket, simpelthen fordi vi måtte igennem den to gange. Det er et mammutværk, der handler om globalisering, fordomme, længsler, glæde, sorger og skuffelser pakket ind i den synlighed, der ligger i, at fem udlændinge, der kommer til Danmark for at bosætte og rodfæste sig, ender op med at blive brikker i politiske spil, internationale forretningsforbindelsser og ditte efteretningstjenester. Alt det spil man slet ikke ønsker når man fredfyldt og fyldt med nød og behov blot ønsker sig en anderledes tilværelse, man drømmer om.
Der er mange vinkler i bogen, såvel politiske, religiøse som holdningsmæssige, det er uomtvisteligt. Lige så uomtvisteligt er det, at bogen giver noget at tænke over.

Nu er handlingen spundet op over udlændinge, der kan have det nok så svært i integrationsprocessen. Men underneden det hele kan man læse sukkene efter, at man kan opleve at færdes i en verden, hvor alt fungerer på en måde, så man kan være på kloden med de værdisæt, normer og kulturer, som man nu har med sig, hvor man kommer fra og det, som man er født af. At omgivelserne så at sige må koble en nedarvet moral fra og lade mennesker leve ud fra det, de selv afgør er det rigtige.

Forfatteren dykker ned i et betændt emne ud fra sit eget, personlige kendskab til udlændinge. Temaet med fremmedgørelse og betrædelse af uventede stier stikker dog langt dybere. Og bogen fortjener derfor at læses på to niveauer. Det handlingsmæssige og det overførte.