Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Blodsbeslægtet af Mark Billingham

Mark Billingham
Blodsbeslægtet
379 sider
Modtryk

Tom Thorne er igen hovedrolleindehaveren i denne 8. bog i serien om kriminalkommisæren med de lidt nørdede interesser og stive væsen. Denne gang er en lang stribe mennesker myrdet på samme måde med en sort plasticpose som kuriosom, og som en ekstra prik over det hele er alle ofrene børn af ofre for en anden seriemorders hånd - en seriemorder der døde i fængsel.
Så kan det nok være, der er lagt op til drama. Og ikke bare drama. Vi kommer på views, spadserture og opdagelse i myriaderne af Londons helt almindelige mennesker og måske endda ualmindelige, fordi beskrivelserne og scenerne omfatter såvel byens hjemløse, som det, der i det store udland bliver kaldt "the little people", hvor det ordinære og det enkle er den måde, man nu lever livet på. Den slags er fantastisk beskrevet, og Mark Billingham er en af de forfattere, der bare mestrer at gå ind i disse miljøer og få dem præsenteret for os på en uovertruffen og yderst troværdig måde.

Det er det, der giver romanen liv. Så er vi ved Starbucks på Oxford Circus, så bliver vi grebet af en SMS mellem Leicester og London, så bliver Danmark lige pludselig involveret som værende forbudsramt af Red Bull, der pudsigt nok blev frigivet kort efter, at bogen her er skrevet,  og i det hele taget er miljøbeskrivelsernes alsidighed og dialogernes og samtalernes pointer og vildveje, noget, man lægger mærke til sammen med intensiteten i bogen. Godt gået. Ren underholdning og krimi. Krimiværdien er ikke uovertruffen; det er derimod miljøet, der giver alting karakter og løfter det op og anskueliggør, at det er her blandt folket og dagligdagen, at livet og sjælen for alvor leves - for at overleve.
Og menneskeliggør også Thorne og giver et meget realistisk bud igen om en kriminalkommisær, der bare skal fungere, selv om han på hjemmefronten står med favnen fuld af problemer.