Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

image1.jpeg

  

 

  
  

 

 

 

Peter Have Jensen
Grand Cru-klubben
353 sider
Garden & Dearwood A/S

Imponerende. Med en fortællerglade så stor, men en kærlighed til sproget så dyb, med en varme, indlevelsesevne og sans for at bringe læseren i centrum af begivenhederne udkommer Peter Have Jensen med sin debutroman, den første i en trilogi med advokaten Janus la Cour i hovedrollen.
Oplægget til handlingen fejler ikke noget. Syv mennesker er samlet på et advokatkontor i København for at blive præsenteret for en amerikansk investeringsmulighed. Det er rendyrket logeri, idet de fire udgør Grand Cru-klubben, hvis medlemmer er succesfulde forretningsfolk - med hang til jagt og high society.
Samtidig skal en økonomisk presset godsejer med nære forbindelser til en russisk oligark til et afgørende møde i banken.
Se, mere spændende kan det måske godt blive, men så skal der i hvert fald ståes tidligt op. Når man samtidig hælder lidt elitesoldat, yuppieliv og elskerinder ud over bradepanden, så har man ingredienserne til en god roman -, hvis man ellers som forfatter forstår at forvalte stoffet.
Og det forstår Peter Have Jensen.
Det spændende hinsides skildringerne af miljøerne omkring magtfulde mænd, det er forfatterens evne til at nagle læseren til sine steder, uanset om de foregår ved hjælp af spirituelle oplevelser i Skagen, på Ruths Hotel,  i eliteenhederne i militæret, i dyb undren over, at der stadig eksisterer lykkelige parforhold eller under observation af et hus 20 kilometer fra Bagdad.
Der er kælet ualmindeligt afbalanceret med sproget, sådan at der ikke er et ord for meget, en side til at kede sig på eller et afsnit for at fylde.
Grand Cru Klubben er lidt af en perfekt roman, hvis man kan sige det sådan, for den har en god handling, nogle fine plots og en evne til at lade læseren gruble videre over, hvad der kunne være sket hovedpersonerne, hvis ikke forfatteren havde ladet dem rende i en bestemt retning.
Flot håndværk.