Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Hvem er du utro? af Anja Lysholm

 

 

 

 

Utroskab - du er selv i fokus

 

Anja Lysholm
Hvem er du utro
90 sider

Kr. 99,-

Forlaget Uforklarbar

 

 

 

Det spændende ved Anja Lysholms bog er, at den hele vejen igennem sigter mod at tage udgangspunkt i, hvad man selv kan gøre ved sin tilbøjelighed til utroskab -, og hvad man selv kan gøre, hvis man står i den situation, at man bliver overrasket af sin partners adfærd i den henseende . .
Bogen er meget fortættet med grundige overvejelser og idéer, og den gør overraskende godt mod slutningen, idet den for det første erkender, at man ikke kan bruge andres erfaringer til ret meget. Underforstået: Ansvarsfraskrivelse fra bogens råd og opskrifter og godt det samme. For der er oplagte psykologiske smuttere ind imellem, hvilket vi vender tilbage til om lidt.

For det andet gør den en rigtig god gerning ved at lave oplæg til øvelser for os, der har været ude i hvide løgne, nødløgne, middelstore løgne osv. . . . Vi bliver ført ud i en række spørgsmål, hvor vi får anledning til at lave realitetscheck på, hvor vi er i forhold til at være uærlige helt ned i den dagligdags lille nødløgn. Fornemt, for det er jo som bekendt i de små hvide, at de større tager deres afsæt, og så kan man altså hurtigt på den måde finde ud af, om man er en løgner -, og altså om man ville gå på kompromis med sandheden, hvis man falder for en fristelse om hjørnet eller på den anden side af nabohækken.

Alt i alt er der tale om en bog, der bestemt er læseværdig og får tankerne på gled i retning af, at det går an at normalisere sine hemmelige fantasier og længsler mod en 3. person. Det er åbenheden og ærligheden omkring det, der er vigtig, dels for ens selvforståelse, men også for kommunikationen, ikke uforståeligt, mellem de to parter i et forhold.

Endvidere legaliserer den behovet for at have flere kærester på én gang samtidig med, at den ansporer et par løsninger eller fem til, hvordan man kan gøre dette job lettere for sig selv.

Bogen lægger op til gode debatter omkring førfølgelsesobjekter. Swingerklubber, sexportaler, trekanter og firkanter er jo normaleweise disse dage, hvorfor så ikke erkende, at utroskab også er ok -, når nu sådan cirka halvdelen af os er det.

Vi skal blot have defineret, hvem vi så er utro imod. Og om det er muligt for os at nå frem til den frihed og ærlighed det er at være sig selv bekendt . . . Kan vi se os selv i spejlet.

Som nævnt hopper kæden af nogle gange. Anja Lysholm forsøger at gennemskue nogle af motiverne for at være utro. F.eks. "Jeg gør det for spændingens skyld". Her forsøger hun sig med lidt psykologisk lommefilosofi og foreslår, at man skal hoppe ud i faldskærm i stedet eller investere hele formuen i aktier. Hun mener, der er masser af spænding derude. Sandt nok. Men hvis sportsgrenen med at jage og nedlægge kvinder og opleve de forskellige typer af orgasmer, man gensidigt her kan få, nu er så påtrængende, at det er den eneste sportsgren, der duer lige nu, så der kun dårlige råd som erstatning. For så er utroskaben for den person simpelthen eneste gangbare mulighed. Selv terapi er udelukket. Er alt håb så ude???  Det påstås videre i bogen, at keder man sig i et parforhold, er det ret sandsynligt, at partneren også gør. - Hmm; se, det er jo ikke sikkert. Den ene kan udmærket have masser af glæde og indhold i tilværelsen for sig selv, mens den anden keder sig gudsjammerligt. Måske passer det den ene godt, at den anden keder sig. Endvidere indeholder bogen hist og her nogle gammeltravede almindeligheder som, at livet er for kort til middelmådighed, og at du bør nok overveje, hvorfor I overhovedet er sammen, hvis . . . .

Såmænd rigtigt nok, men . . . .tryghedsnarkomani og afhængighedssyndromer skal ofte erkendes gennem smertelige erfaringer, før det går op for en, at man udmærket kan leve uden et dårligt parforhold. Bare spørg omkring . . . .
Dog summa summarum - en herlig og velforfattet lille bog, der er en hyldest til åbenheden og ærligheden og den hengivenhed og sammensmeltning, som kan komme ud af at være åben omkring sine længsler, lyster og projekter.